Heeft u een lekkage in de badkamer

Staat er een plasje water rond de gootsteen of het toilet in uw badkamer? Dan is de kans groot dat u te maken heeft met een lekkage. Bij een lekkage moet u altijd direct in actie komen. Althans, wanneer u de schade wilt beperken. Het water dat vrijkomt bij een lekkage kan namelijk behoorlijk wat schade aanrichten in uw badkamer. Heeft u ook een lekkage in uw badkamer ontdekt? Dan weet u mogelijk niet wat u moet doen. Wij geven u in deze tekst een aantal handige tips.

Dicht het lek niet zelf

Veel mensen proberen een lekkage in hun badkamer altijd eerst zelf te dichten. In dat geval hoeven zijn namelijk geen loodgieter in Ede in te schakelen. Dit scheelt natuurlijk aanzienlijk in de kosten. Probleem is alleen dat lang niet iedereen weet hoe een lek in de badkamer gedicht moet worden. Hierdoor wordt een lekkage in de badkamer vaak verkeerd aangepakt. Het lek wordt in dat geval alleen tijdelijk verholpen en keert waarschijnlijk snel weer terug.

Laat het lek dichten door een loodgieter

Wilt u er zeker van zijn dat de lekkage in uw badkamer op de juiste manier gedicht wordt? Schakel dan direct een loodgieter in Ede in. Bij een lekkage komt een loodgieter vaak direct naar u toe. Zodoende weet u zeker dat de schade beperkt blijft. Bovendien is de kans bijzonder klein dat het lek nog terugkeert wanneer u een loodgieter inschakelt.

Een onzichtbare lekkage

Een lekkage is lang niet altijd zichtbaar. In dat geval is er sprake van een zogeheten onzichtbare lekkage. Ook in uw badkamer kan zo’n lekkage opduiken. Dit merkt u vaak door een verlaagde waterdruk. Geen idee waar het lek zit? Doe dan een beroep op een loodgieter. Hij beschikt namelijk over speciale apparatuur. Hiermee is hij in staat om de bron van de lekkage zeer nauwkeurig op te sporen. Tevens kan hij het lek direct voor u dichten.

Lees tip:  Een platdakraam elektrisch kan een bijzonder goede keuze zijnComments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.