Het plafond in je badkamer verlagen?

Steeds vaker besluiten mensen het plafond in de badkamer te verlagen. Een origineel plafond is meestal veel meer vatbaar voor schimmelvorming. Door het verlagen van je plafond kun je de isolatie makkelijker aanbrengen, waardoor de badkamer beter tegen kou en tocht wordt beschermd. Verder biedt een verlaagd plafond in de badkamer natuurlijk mogelijkheden voor het plaatsen van spotjes. In deze blog leggen we je uit in een aantal stappen hoe je zelf je badkamer plafond kan verlagen.

Waar beginnen met het verlagen van je plafond?

Voor het verlagen van het plafond is het belangrijk om eerst een nieuwe draagconstructie te maken. Deze constructie wordt gemaakt middels een houten lattenwerk en deze wordt bevestigd aan de plafondpanelen. Het is belangrijk dat je hiervoor de juiste pluggen gebruikt en de latten op 40 cm van elkaar bevestigd, zodat je een stevige constructie krijgt. Wil je uiteindelijk ook nog spotjes in je plafond verwerken? Vergeet dan niet meteen even een kabel te trekken op het moment dat je het draagwerk aan het bevestigen bent.

Hoe laag kan het plafond?

Nu je de draagconstructie bevestigd hebt kun je kijken tot hoever je het badkamerplafond wilt laten zakken. Het beste is om te kijken wat voor jouw ideale hoogte is in de badkamer. Plaats staanders tegen het lattenwerk en kijk daarbij ook naar de afmetingen van de isolatieplaten. Om te controleren of alles recht is afgemeten kun je een waterpas gebruiken. Nu kun je het lattenwerk daadwerkelijk bevestigen met behulp van schroeven en pluggen. De latten schroef je evenwijdig met de onderkant van de staanders vast.

Lees tip:  Wat zijn de douchecabine trends van 2021?

Plafondpanelen bevestigen

De draagconstructie heb je nu bevestigd, waardoor je door kunt naar de volgende stap. Nu gaan we de isolatie aanbrengen. Isolatie wordt aangebracht op de balken in het plafond. Zorg ervoor dat de isolatielaag zo goed mogelijk gesloten wordt. Heb je de isolatie aangebracht? Dan kun je de plafondpanelen bevestigen. Idealiter begin je aan de linkerzijde met het vastschroeven van het eerste plafondpaneel. Hiervoor maak je uiteraard gebruik van gipsplaatschroeven. Vergeet niet aan de muurzijdes een uitzetruimte over te houden, zodat deze later kan worden afgewerkt met een afwerklat.

Spotjes in het plafond?
Wil je graag spotjes in het plafond plaatsen? Dan kun je nadat je alle plafondplaten hebt bevestigd gaten gaan boren voor de spotjes. Voor het verlaagde plafond kun je het beste een grote gatenboor gebruiken, hiermee kun je dan de gaten voor de spotjes boren. De kabel die je al in het begin hebt getrokken kun je iedere keer wanneer je een gat boort doortrekken naar de volgende spot.

Zelf doen of toch een professional inhuren?

Het zelf verlagen van een badkamerplafond is een hele klus en wij kunnen ons voorstellen dat je niet altijd zin hebt om dit zelf te gaan doen. Daarom kun je het ook aan de professionele vakmensen van Tuijps.nl overlaten. Met hun jarenlange ervaring en kennis weten zij als geen ander hoe je het beste een badkamerplafond kunt verlagen. Natuurlijk ben je bij Tuijps ook aan het juiste adres voor een complete badkamerrenovatie.  
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.