Nieuw sanitair in uw badkamer installeren?

Is uw badkamer enigszins gedateerd? Dan kiest u er mogelijk voor om deze op korte termijn onder handen te nemen. Het verbouwen van een badkamer is echter aanzienlijk lastiger dan veel mensen denken. Overigens hangt het er wel vanaf wat u allemaal gaat doen. Gaat u enkel het sanitair vervangen? Dan is dit natuurlijk aanzienlijk minder werk dan wanneer u ook het leidingwerk moet verleggen. Ook bij het vervangen van sanitair gaat echter nog vaak het nodige fout. Dit is met name het geval bij het installeren van nieuw sanitair. Wilt u er zeker van zijn dat nieuw sanitair in uw badkamer op de juiste manier wordt aangesloten? Wij vertellen u hier hoe u dat doet.

Sluit sanitair goed aan op het leidingwerk

Nieuw sanitair wordt regelmatig verkeerd op het leidingwerk aangesloten. Ten eerste wordt de warmwaterleiding geregeld op de koudwaterkraan aangesloten en andersom. Dit is natuurlijk niet wenselijk. Ook duikt er regelmatig een lekkage op bij het installeren van nieuw sanitair in uw badkamer. Dit komt doordat de waterleiding en de afvoer niet goed op het sanitair aan worden gesloten. Heeft u de boel zelf aangesloten? Controleer dan altijd eerst of er daadwerkelijk geen water langsheen loopt. Hierdoor kunt u waterschade als gevolg van een lekkage voorkomen.

Schakel een loodgieter in

Lukt het u maar niet om nieuw sanitair in uw badkamer juist te installeren? Of heeft u twee linkerhanden en lijkt het u gewoonweg niet verstandig om dit zelf te doen? Schakel in beide gevallen een loodgieter in Groningen in. Hij weet namelijk als geen ander hoe hij nieuw sanitair in uw badkamer aan moet sluiten. Met behulp van een loodgieter bent u dan ook verzekerd van een juiste aansluiting. Zo komt het warme water bijvoorbeeld niet uit de koudwaterkraan. En ook beperkt een loodgieter de kans op een lekkage tot een minimum.

Lees tip:  Alles wat je nodig hebt in je badkamerComments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.