Welke ruimtes zijn geschikt voor beton ciré?

Met beton Ciré of sierbeton zoals het ook wel wordt genoemd haal je een product in huis waar je veel kanten mee op kunt en waar je jarenlang plezier van hebt. Deze speciale stuclaag die cement met een harder mengt geeft sfeer en stijl aan elke ruimte en is ook nog eens watervast en slijtvast. Het kan op bijna elke onderlaag worden aangebracht en je kunt het op zowel vloeren als wanden laten aanbrengen. Je kunt het zelfs over tegels en houten vloeren leggen. Met een paar dunne lagen heb jij al een prachtige muur of vloer. Wil jij weten in welke ruimtes je dit product kunt gebruiken? In dit artikel vertellen we je alles over de voordelen en toepassingsmogelijkheden van dit decoratief afwerking stuc in je huis.

Beton ciré in de badkamer

Beton ciré is een veelgebruikte vloer- en wandbedekker in de badkamer. Dat is ook een logische keuze omdat het vochtwerende, slijtvaste en antibacteriële eigenschappen heeft. Daarbij wordt sierbeton in lagen aangebracht en heeft het geen naden die vies worden of stof kunnen aantrekken. Nooit meer last van vieze voegen waar zeepresten en schimmel zich nestelen. Met zowel sierbeton op de vloer als de wand kun je een prachtige eenheid creëren in mooie rustieke tinten. Daarnaast is het makkelijker schoon te houden dan tegels.

Sierbeton in de keuken

In de keuken is beton ciré de perfecte hygiënische oplossing. De slimme samenstelling van deze stuclaag zorgt ervoor dat zowel je vloer als je wanden bestand zijn tegen vetten en zuren. Daarbij krijgen schimmels op deze toplaag geen kans. Je kunt een hele wand ermee bedekken, of alleen de spatwand achter het fornuis bijvoorbeeld. Je kunt zelf allerlei combinaties bedenken voor op de muur en de vloer en kiezen voor mooie natuurlijke tinten. Let wel op met chloor en schuurmiddelen, want die tasten de beschermende laag van het stucwerk aan. Je hebt ze ook niet nodig, want het materiaal is makkelijk met wat warm water en zeep te reinigen.

Lees tip:  Hoe laat je jouw badkamer er strak uitzien?

beton ciré  in het toilet

Geef je toilet een unieke betonlook met beton ciré. Dat is heel hygiënisch en makkelijk schoon te houden. Want zoals gezegd heb je geen last van naden en is sierbeton van nature vuilafstotend. De betonlook laat je ruimte er ook nog eens groter uitzien en kan gewoon over bestaande tegels worden aangebracht. Je hoeft er niks voor te slopen. Dat scheelt je een hoop werk.

Mogelijkheden in de woonkamer en slaapkamer

Met beton ciré van G-vloeren kun je creatief zijn met een hoofdletter D en je woonkamer en slaapkamer heel sfeervol maken. Ondanks dat het een dunne afwerklaag is, kun je het qua uiterlijk vergelijken met marmer of graniet. Je kunt werken met verschillende natuurlijke tinten die het meubilair mooi aanvullen en tot hun recht laten komen. Daarmee kies je voor een oplossing die niet alleen mooi, maar vooral ook functioneel is en makkelijk schoon te maken en te onderhouden. Je hebt geen chemische middelen meer nodig om de kamers een goede schoonmaakbeurt te geven. Een emmertje sop is voldoende.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *