instapbad voor senioren

Een instapbad is dé oplossing voor senioren

Voor senioren die slecht ter been zijn is een instapbad de oplossing om eenvoudig in bad te stappen en comfortabel een bad te nemen. Een instapbad zorgt voor extra veiligheid en mag daarom niet ontbreken in een senioren badkamer. Er zijn verschillende uitvoeringen van instapbaden. In dit artikel vertellen we meer over welke instapbad modellen er zijn en waar je op moet letten bij het kopen van zo’n bad.

Ligbad instapbad

Dit model is het meest populair en is de beste keuze als je lekker languit wilt genieten van een bad. Dit instapbad is een oplossing voor senioren om veilig in bad te kunnen en geen comfort in te leveren. Ligbad instapbaden zijn namelijk erg comfortabel en zien er tegenwoordig ook nog erg mooi uit. Ideaal voor senioren die op een veilige manier van een heerlijk bad willen genieten. De voordelen van dit model is dat je heerlijk languit kunt liggen en optimaal kunt relaxen. Ook heb je de meeste keuze uit verschillende modellen bij dit type instapbad.

Zitbad instapbad

Een instapbad in zitbad uitvoering zie je iets minder vaak. Dit type is geschikt voor mensen waarvoor opstaan het opstaan een lastige opgave is. Languit genieten in bad en vervolgens op staan is voor veel mensen die slechter te been zijn een behoorlijke opgave. Voor deze mensen is een zitbad instapbad het meest geschikt. Het grote voordeel van dit type is dat het weinig ruimte in beslag neemt en de zitting enorm comfortabel is. Ondanks dat je niet languit kunt liggen in bad zal je optimaal relaxen.

Lees tip:  Haal het maximale uit je badkamer

Veilig in bad stappen met een instapbad

Voor veel mensen die slechter ter been zijn is het stappen over de hoge rand van het bad erg lastig. Het zelfstandig in bad gaan is voor deze mensen dan ook erg onveilig. De meest glijpartijen in huis gebeuren in de badkamer. Als je minder mobiel bent kan je dan dus ook beter voor een veilige oplossing kiezen. Een instapbad geeft je extra comfort en veiligheid omdat je niet meer over de hoge rand hoeft te stappen. Het bad heeft een deurtje die je gemakkelijk open kunt doen om het bad in te stappen. Alle modellen bekijken? Ga naar de website van Sani-Assist.nl en bekijk alle instapbaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *