Lekdetectie

Er is amper een lekkage voor te stellen die tegenwoordig nog onopgemerkt blijft, zeker niet nu steeds meer partijen zich op uiterst professionele basis bezig houden met lekdetectie. De mogelijkheden van deze manier van detecteren van lekkages is de afgelopen jaren sterk toegenomen. De mogelijkheden zijn bijkans grenzeloos en een relatief nieuwe manier van lekdetectie is bijvoorbeeld de traceergas detectie. Behalve deze manier van lekdetectie, kan ook prima gebruik gemaakt worden van de vacuüm methode en de integrale lektest. Het is als ondernemer prima mogelijk om zelf professionele apparatuur van een gecertificeerde organisatie af te nemen om zo zelf de geringste lekkages op te sporen.

Lekdetectie met traceergas spoort zelfs micro lekkages voor u op

Zeker de vorm van detectie waarbij gebruik gemaakt wordt van traceergas geldt ondertussen als een unieke technologie die borg staat voor de beste lekdetectie toepassingen die er ooit geweest zijn. Deze vorm van detectie is uitermate geschikt voor de detectie van brandbare gassen. Met alleen de beste lektest kunnen lekkages in installaties, in producten en in onderdelen opgespoord worden. Door lekdetectie toe te passen kunt u de omgevingsrisico’s en de veiligheid verder vergroten. Uiteraard zal ook de gezondheid verbeteren en zal ook de efficiëntie van bestaande procesinstallaties beter worden.

Ook geschikt voor de industrie en ondergrondse pijpleidingen

Door gebruik te maken van lekdetectie verhoogt u nadrukkelijk de betrouwbaarheid van de performance procesinstallaties en ook power plants. De lektesten in het kader van lekdetectie zijn geschikt voor industriële systemen, voor ondergrondse pijpleidingen, componenten en producten. Nadat de detectie heeft plaatsgevonden, krijgt u uiteraard een uitgebreide rapportage met de meetresultaten.

Lees tip:  Raamhor gezocht? Deze soorten zijn er

Zo wordt de betrouwbaarheid van een product sterk verbeterd

Was het opsporen van een lekkage vroeger vaak een bijzonder groot probleem, daar is door de steeds betere technologie nu geen sprake meer van. Zo goed als elke lekkage kan opgespoord worden. En ja, ook inline controleren op eventuele lekkages is heel erg goed mogelijk tegenwoordig. Gelukkig maar, want zo kunnen voedselverpakkingen op de productielijn heel snel en zeer veilig gecontroleerd worden op micro lekkages. Door voor deze oplossing te kiezen wordt de kwaliteit en de mate van betrouwbaarheid van een product sterk vergroot. Daarnaast is kiezen voor de lektest goed voor het milieu, de veiligheid en levert u als ondernemer een betere prestatie met betere resultaten.

Testgas laat zich goed mengen en is te ventileren

Kiezen voor de inline lekdetectie en de aanschaf van de benodigde apparatuur is het aanbevelen zeker waard. Het meetbereik van de apparatuur is bijzonder groot en zelfs micro lekkages worden duidelijk. Het toepassen van deze manier van detectie bespaart u als ondernemer bovendien kosten en bovendien laat u zien dat u hecht aan zaken als veiligheid en milieuvriendelijkheid. Kiest u voor detectie waarbij gebruik gemaakt wordt van testgas, dan is het nog goed om te weten dat dit gas zich buitengewoon gemakkelijk laat mengen en ventileren. De detectie is vaak erg snel en zelfs onder de grond uitstekend te gebruiken. Om een lekdetector te bedienen is geen universitaire opleiding noodzakelijk, u kunt kiezen voor zowel een manuele als een volautomatische bediening. Wilt u meer informatie over lekdetectie ? Op de website van Leak Control Benelux vindt u alles over lekdetectie en de diverse methoden en apparatuur

Lees tip:  Een jacuzzi in je badkamer plaatsen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *