Lekkage in de badkamer verhelpen met deze tips

Voorkom een ernstige vochtschade aan je woning, door lekkages in huis in een vroeg stadium aan te pakken. De badkamer is een van de ruimtes waar de kans op lekkages relatief groot is. Denk bijvoorbeeld aan een verkeerd aangesloten toilet, een douchebak welke niet goed is afgewerkt, enzovoorts. Zou een lekkage niet tijdig verholpen worden, dan ontstaat er mogelijk een nare waterschade aan je woning. Je kunt hierbij denken aan vochtplekken op het plafond, vochtplekken op muren, etc. Het herstel hiervan kost veel tijd en is niet altijd even gemakkelijk. In dit artikel lees je meer over het verhelpen en voorkomen van lekkages. 

Loodgieter inschakelen bij lekkages 

Een lekkage verhelpen gaat het snelst, wanneer je hier de hulp van een loodgieter voor inschakelt. Een loodgieter beschikt over de ervaring en hulpmiddelen om de bron van een lekkage op te kunnen sporen en aan te pakken. Het opsporen van een lekkage hoeft niet altijd middels veel hak- en breekwerk te gebeuren. Met speciale apparaatjes is het mogelijk om de bron van een lekkage te lokaliseren. Zelf de bron van een lekkage opsporen is veel lastiger. Dit geldt vanzelfsprekend in mindere mate voor een lekkend toilet of een lekkende kraan. 

Lekkages voorkomen bij een badkamerverbouwing 

Verklein de kans op een lekkage in de badkamer, door bij een verbouwing van de badkamer hulp van een loodgieter in te schakelen. De loodgieter verlegt de leidingen op een professionele en vakkundige wijze. Het voorkomt dat er speling kan ontstaan tussen de verschillende delen van de leiding. Iets wat ertoe kan leiden dat er voortdurend vocht uit de leidingen sijpelt. Niet alleen voor het verleggen van leidingen kun je op een loodgieter rekenen. De loodgieter biedt ook hulp bij het aansluiten van nieuwe sanitaire voorzieningen. Ook hierbij is het belangrijk dat speling voorkomen wordt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *