WC verstopt? Schakel een professionele loodgieter in!

Een verstopt toilet kan nare consequenties hebben. Denk bijvoorbeeld aan een toiletpot die overstroomt, een nare geur in de badkamer, enzovoorts. Daarbij kan een verstopping in het toilet invloed hebben op de afvoer onder andere voorzieningen in huis. Je kunt hierbij denken aan de douchebak, het bad, de wastafel, de gootsteen in de keuken, enzovoorts. Schakel een professionele loodgieter in, om een wc ontstoppen niet zelf te hoeven doen. Loodgieters beschikken over de kennis, ervaring en hulpmiddelen om een dergelijke klus voor je uit te kunnen voeren. 

Zelf een wc ontstoppen is vaak lastig 

Je zou bij een beginnende verstopping zelf een poging kunnen wagen om de afvoer te ontstoppen. Maak gebruik van een traditionele ontstopper, welke de druk op de leidingen verhoogt. Op deze manier wordt restafval in de afvoer losgetrokken en vervolgens afgevoerd naar de centrale riolering, als je het toilet een aantal keer goed doorspoelt. Ook het gebruik van een trekveer kan helpen bij het ontstoppen van het toilet. Een trekveer en ontstopper kun je bij iedere bouwmarkt kopen. Het gebruik van chemische ontstoppingsmiddelen wordt afgeraden. Deze zijn slecht voor het milieu en kunnen schadelijk zijn voor je huid. 

Voorkom een verstopping in het toilet 

Nog beter is het om een verstopping in het toilet of onder ander sanitair in de badkamer te voorkomen. Dit doe je onder meer door het gebruik van toiletpapier te beperken. Het is niet voor niets, dat men in het buitenland vraagt om je toiletpapier in een afvalbakje te stoppen. Ook het gebruik van een filter in het putje van de douche wordt aangeraden. Het filter vangt haren en bijvoorbeeld zeepresten op, alvorens dit in de afvoer stroomt. Zeep is erg vet en blijft hierdoor makkelijk aan de wanden van de afvoer kleven. Iets wat je wilt voorkomen! 

2 reacties

  1. Ik heb afgelopen week ook een loodgieter moeten inschakelen na een ontstopping. Altijd vervelend natuurlijk, maar hij heeft ook veel oude leidingen vervangen. Dit is erg fijn en waarschijnlijk zijn veel problemen daar mee opgelost.

  2. Het is inderdaad lastig om een wc te verstoppen, wanneer je niet precies weet waar het probleem zich bevindt. Een loodgieter inschakelen is dan het beste idee. Zo voorkom je dat je iets kapot maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *