Hoe gebruik je een shampoo bar

Wat is een shampoo bar?

De shampoo bar is in principe hetzelfde als gewone shampoo. Het enige verschil is dat het watergehalte van gewoonlijke shampoo ongeveer 80 procent is, waardoor het vloeibaar is,  en meestal verpakt in plastic shampooflessen. De shampoobar is een vaste vorm van shampoo, waardoor er maar heel weinig verpakkingsmateriaal nodig is en er kan veel plastic worden bespaard. Doordat de shampoo bar geen vloeistof bevat, is het ook nog een ideale reisgenoot.

Hoe gebruik je een shampoo bar?

Het lijkt misschien heel ingewikkeld, een shampoo die een vaste vorm heeft, hoe zou ik die ooit moeten gebruiken? Dat is eigenlijk heel gemakkelijk, je hoeft maar een paar dingen te doen. Zorg ervoor dat je handen nat zijn, zodat de shampoo bar een klein beetje oplost. Wrijf de shampoo bar tussen je handen of rechtstreeks over je haar, het is maar net wat je fijn vindt. Hierna ga je met je handen door het haar, verdeel de schuim over het haar en wrijf het er goed in. Hierna hoef je het alleen maar af te spoelen en klaar is het! Na het douchen moet je de shampoo bar de kans geven om op te drogen en ergens droog te bewaren. Op deze manier gaat de bar het langst mee en heb je er het langst plezier van.

Voordelen van een shampoo bar

Een shampoo bar brengt vele voordelen met zich mee. Vooral voor mensen die om de natuur denken is het een aanrader. Het is namelijk veel beter voor de natuur dan normale shampoo. Hieronder geven we je een aantal voordelen van het product:

  • Het is plasticvrij
  • Gaat tot wel 80 wasbeurten mee
  • Ideaal voor mee op reis
  • Bevat natuurlijke ingrediënten
  • Kan gebruikt worden voor meerdere doeleinden
  • Te versturen door de brievenbus
Lees tip:  Mijn badkamer verzekeren, hoe werkt dat?

Een shampoo bar is plasticvrij, dit is beter voor de natuur dan een normale shampoo die verpakt is in plastic flessen. Dit beschermt de natuur voor plastic afval, want het percentage plastic in de oceaan blijft maar stijgen. De bar gaat gemiddeld tot wel 80 wasbeurten mee. Een shampoobar staat gelijk aan 3 plastic flessen shampoo, omgerekend is het dus voordeliger dan normale shampoo en nog eens beter voor de natuur. Het is ideaal om mee op reis te nemen, het is namelijk klein verpakt en hierdoor klein, licht en compact. De shampoo bar is TSA- goedgekeurd. Omdat het natuurlijke ingrediënten bevat is het gezond voor het haar, en voor het lichaam. Het leuke hieraan is dat je het ook kunt gebruiken voor je huisdier, er zitten namelijk geen schadelijke stoffen in. De shampoobar is erg compact, omdat hij klein en licht is. Hierdoor past de shampoo gewoon door de brievenbus, hierdoor is het gemakkelijk te bestellen of weg te geven als cadeau.

Hoe bewaar ik een shampoo bar?

Je zult een shampoo bar iets anders moeten bewaren zoals je gewend bent met normale shampoo. Om de shampoo zolang mogelijk mee te laten gaan moet je het na gebruik ergens laten drogen. Je zou het dus in een zeephouder kunnen bewaren buiten de douche. Maar je hebt ook hangende houders met een schaaltje, deze werkt via een zuignap. Zo kan hij in de douche of buiten de douche aan de muur hangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *