Mediclinics open afvalbak RVS 25l. PPA2279CS

Rioleringsproblemen in de badkamer? Dit kan de oorzaak zijn!

Heb je last van een rioleringsprobleem in de badkamer? Verschillende problemen kunnen dit veroorzaakt hebben. Denk bijvoorbeeld aan een verstopping in de afvoer onder het toilet, een verstopping onder de douchebak, enzovoorts. Ook een verstopping in of probleem met de ontluchtingspijp binnen je woning kan een probleem met de riolering verklaren. Als gevolg van een dergelijk probleem zal er een nare stank in de woning hangen. Het is vaak niet voldoende om slechts een raam open te zetten. Rioleringsproblemen oplossen kun je het beste aan een loodgieter overlaten. In dit artikel lees je er meer over. 

Verstopte afvoer bij de badkamer oplossen 

Een verstopping is vaak het gevolg van restafval dat zich heeft opgehoopt in de afvoerleiding onder een toilet, douchebak of gootsteen. Het oplossen van een dergelijk probleem begint bij het lostrekken van het restafval. Dit kan door een trekveer te gebruiken, door soda in de afvoer te strooien en door de afvoer onder hoge druk door te spuiten. Dat laatste kun je aan de loodgieter overlaten. Bij een serieuze verstopping is het gebruik van een trekveer of bijvoorbeeld soda niet voldoende. Een dergelijke verstopping is lastig zelf op te lossen. Het gebruik van een chemisch ontstoppingsmiddel uit de bouwmarkt wordt afgeraden door loodgieters. 

Ontluchtingspijp van het riool nalopen 

Naast een verstopping kan ook een probleem met de ontluchtingspijp in huis voor een nare stank in de badkamer zorgen. Loop de ontluchtingspijp nog eens na op zijn werking. Gaat de klep aan het uiteinde open? Zit er wellicht een probleem bij de aansluiting van de ontluchtingspijp op de riolering onder je woning? Enzovoorts. Eventueel kan een installateur of timmerman je hier hulp bij bieden. Pas op met het openen van de ontluchtingspijp. Het kan vervelende gevolgen hebben, als je deze niet meer goed dicht kunt krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *