Raamhor gezocht? Deze soorten zijn er

De verschillende soorten raamhorren

Zoek je een raamhor op maat? Dan heb je de keuze uit diverse soorten horren. Benieuwd welke hor het beste bij jouw soort raam past? Er zijn verschillende soorten ramen waar ook weer andere horren voor geschikt zijn. Wij zochten uit welke soorten ramen er zoal zijn en welke horren je hier het beste voor kunt kiezen. Lees snel verder en ontdek meer!

Aluminium, houten of kunststof raam

Heb je een aluminium, kunststof of houten raam? Wanneer je kunststof of houten kozijnen hebt, past een inzethor hier perfect bij. Dit komt doordat de afdichting goed in het raam klemt, waardoor deze perfect aansluit en een mooi geheel vormt met het kozijn. Inzethorren zijn stevige horen. Ook als het hard waait, weet je zeker dat ze goed vast blijven zitten. Wil je ze er toch snel uittillen? Ook dat is mogelijk met dit type hor. Inzethorren zijn tevens geschikt voor ramen die naar binnen openen, omdat deze aan de buitenzijde van het raam geplaatst wordt.

Slaapkamerraam en dakraam

Voor je slaapkamerraam zijn er ook aparte horren verkrijgbaar die hier precies bij passen. Slaapkamerramen zet je iedere dag open als je de slaapkamer wilt luchten. De kans is groot dat je regelmatig je dekbed uit je raam hangt. Zit hier een hor voor, dan moet deze dus weggehaald worden. Wat je in dat geval kunt doen, is kiezen voor een rolhor. Hierbij kun je de hor ietwat oprollen, zodat je je dekbed toch buiten kunt hangen. Rolhorren zijn bovendien zeer geschikt voor dakramen, omdat dit ramen zijn waar je over het algemeen lastiger bij kunt.

Lees tip:  Roep de hulp in van een verhuisbedrijf

Draaikiepramen

Misschien heb je een raam dat naar binnen toe opent. Dit wordt ook wel een draaikiepraam genoemd. Wanneer je dit type raam hebt, is een inzethor zeer geschikt. Ook kun je kiezen voor een vaste raamhor. Welke soort hor je kiest is geheel afhankelijk van hoe je het raam gebruikt. Stel dat je je raam alleen opent om de ruimte te luchten, dan kun je het beste een vaste raamhor kiezen. Hang je regelmatig het dekbed buiten? Ga dan voor een inzethor, zodat je deze dan kunt weghalen.

Liever een raamhor op maat laten maken? Bekijk dan ook eens www.instyledecoration.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *