Kun je zelf een badkamer renoveren?

Wanneer je hebt besloten dat het tijd is voor een nieuwe badkamer, sta je voor een dilemma. Ga je het zelf installeren of laat je het door een aannemer doen? Beide opties hebben hun voor- en nadelen, maar het grote voordeel van het zelf installeren is dat je er veel geld mee kunt besparen. Voor een klein budget kan dit dus een interessante optie zijn. De vraag is echter: is dit een klus die u zelf kunt doen? In dit artikel helpen we je op weg.

De leidingen

Dit kan het beste worden gedaan door een ervaren persoon. Het risico bestaat altijd dat er iets niet goed wordt aangesloten en bovendien is het niet altijd mogelijk om de fout te herstellen zonder de muren opnieuw af te breken.

Ventilatie is belangrijk

Ook is het belangrijk dat u mechanische ventilatie installeert. Dit helpt vocht te verminderen na een lange douche of scheerbeurt. Het installeren van een badkamerventilator is op zich niet moeilijk, maar het aansluiten op andere systemen kan soms wat creativiteit vergen.

De vloeren en muren

Het leggen van stenen en vloeren is niet erg moeilijk. Zeker als de ruimte waar de badkamer zich bevindt een rechte hoek heeft. Wat u wel de tijd moet nemen, is de naden opnieuw te solderen om lekkage of schimmel te voorkomen. Het was tenslotte een natte ruimte.

Als je dit allemaal niet leuk vindt, kun je er altijd voor kiezen om het door een aannemer te laten doen. Dan weet je zeker dat het goed is gedaan.

1 reactie

  1. Goed om te weten of ik zelf mijn badkamer kan renoveren. Gelukkig hoef ik niets te slopen en de leidingen kunnen blijven zitten. Ik ga mijn plan beter uitwerken en onderzoeken of ik wellicht hulp moet inschakelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *