Hoeveel water bespaar je met een waterbesparende douchekop?

Wil jij ook duurzamer leven en zowel het klimaat als jouw portemonnee helpen? Kies dan voor een waterbesparende douchekop. Met een waterbesparende douchekop, ook wel spaardouche genoemd, help je het klimaat door aanzienlijk veel water en energie te besparen, maar je helpt ook je portemonnee, want wat je niet verbruikt hoef je ook niet te betalen toch?

Wat is een waterbesparende douchekop?

Een waterbesparende douchekop lijkt op iedere andere douchekop, met als grootste verschil dat hij per minuut maximaal 7 liter water vrijgeeft. Dit scheelt je 20 procent vergeleken met gewone douchekoppen. Hiermee bespaar je dus water, energie en geld! Toch hoef je niet bang te zijn dat je met een waterbesparende douchekop minder comfortabel doucht.

Waar koop je een waterbesparende douchekop?

Deze kun je bij de meeste bouwmarkten, badkamerspeciaalzaken en online kopen. Het staat niet altijd duidelijk op de verpakking of jouw douchekop waterbesparend is, maar online kun je het makkelijk vinden.

Hoe herken je een waterbesparende douchekop?

Wil je weten of jouw huidige douchekop een waterbesparende douchekop is? Je kunt dit heel eenvoudig testen. Laat het water via de douchekop een minuut lang in de emmer lopen. Zit er na een minuut meer dan 7 liter water in de emmer? Dan heb je helaas geen waterbesparende douchekop.

Hoe installeer je een waterbesparende douchekop?

Het installeren van een waterbesparende douchekop is niet moeilijk, dus je hoeft er geen loodgieter voor in te schakelen.

Allereerst draai je de douchekraan goed dicht en schroef je de oude douchekop los. Vervolgens maak je de schroefdraad van de doucheslang goed schoon. Vervolgens plak je de schroefdraden in met Teflontape waarna je de douchekop aan de slang zet. Draai tenslotte de kraan open en check of er nergens een lek zit. Et Voilà, zo makkelijk is het dus!

Lees tip:  Nieuw sanitair in uw badkamer installeren?

Hoe duur is een waterbesparende douchekop?

Dit varieert nogal. Je hebt douchekoppen die voor een budgetprijs worden verkocht, maar je hebt ze ook in een duurdere prijsklasse. De prijs hangt grotendeels af van het aantal liters water per minuut dat wordt vrijgegeven. Hoe zuiniger de douchekop, hoe meer je betaalt, maar dit heb je binnen een jaar terugverdiend.

Korter douchen

Wil je naast een waterbesparende douchekop nog duurzamer leven en geld besparen? Overweeg dan eens om korter te douchen. Je kunt jaarlijks een hele hoop energie en dus geld besparen als je 5 minuten doucht in plaats van 10 of langer. Je kunt een timer of zandloper met zuignap gebruiken om te meten hoe lang je dagelijks doucht.

Tip: Bespaarbazaar.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *