Wat zijn de douchecabine trends van 2021?

Met een douchecabine in je badkamer zorg je niet alleen voor extra comfort, je maakt van je badkamer ook een mooie ruimte. Een douchecabine is in vrijwel iedere badkamer te plaatsen. Je kunt de beschikbare ruimte daar optimaal mee benutten. Deze cabines zijn verkrijgbaar in diverse formaten en verschillende vormen. Er is dus altijd wel een douchecabine te vinden die in jouw badkamer past. 

Stem de douchecabine af op de inrichting van je badkamer

Ga je je badkamer renoveren, dan ga je vast en zeker op zoek naar mooie spullen. Mooie tegels voor op de vloer en tegen de wanden. Een mooi badkamermeubel met een wastafel, of misschien wel twee als je daar de ruimte voor hebt, en voldoende opbergruimte voor handdoeken en toiletartikelen. Maar dan ben je er nog niet, want je wilt natuurlijk ook comfortabel douchen. Dat doe je door een mooie douchecabine te plaatsen. Een bijkomend praktisch voordeel is dat je na het douchen niet de hele vloer van je badkamer hoeft droog te maken, want het water blijft in de cabine. 

Welke douchecabines zijn populair?

Ook douchecabines zijn onderhevig aan trends. In 2021 zie je steeds meer zwarte douchecabines, gecombineerd met bijvoorbeeld wit of een lichte tint bruin voor het meubilair. Maar zelfs met pasteltinten kun je een zwarte douchecabine prima combineren. En als jij niet van zwart houdt dan kies je simpelweg voor een andere kleur, want een goedkope douchecabine kun je ook kopen in wit, crème of metaal. Zo kun je jouw badkamer precies zo inrichten als je wilt. 

Lees tip:  Je badkamer uitbreiden met een Jacuzzi

Verschillende vormen

Een douchecabine kun je kopen in diverse vormen. Ze zijn er in het vierkant of rechthoekig. Heel praktisch is een douchecabine in halfronde vorm. Dit geeft je badkamer bovendien een speelse uitstraling, omdat niet alles strak en recht is. Je kunt een douchecabine zelf plaatsen, maar als je dat niet ziet zitten dan kun je deze klus ook prima uitbesteden aan een vakman. In elke regio vind je klusbedrijven die badkamers installeren. Zij plaatsen niet alleen je douchecabine maar kunnen ook leidingen leggen, tegelwerk verzorgen of overig badkamermeubilair plaatsen. Als je het werk uitbesteedt is het wel verstandig om een goede planning te maken. Nadat je badkamer is betegeld moet dit eerst goed drogen voordat er een douchecabine of badkamermeubel met wastafel kan worden geplaatst. Je moet er dus rekening mee houden dat je je badkamer enkele dagen niet kunt gebruiken. 

Verhoog het comfort in je badkamer

De badkamer is de ruimte in je woning waar je je terugtrekt voor je persoonlijke verzorging. Daar moet je je dus comfortabel en op je gemak voelen. Een mooie douchecabine, daar mag je jezelf best mee verwennen. Voor het opknappen van je badkamer kun je vaak geld lenen door de hypotheek op je huis te verhogen. Daardoor profiteer je van een lage rente en een lange aflossingsperiode. Dit is vrijwel altijd goedkoper dan een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Bovendien verhoog je je de waarde van je huis als er een mooie badkamer is geplaatst. Dit is uiteraard gunstig als je besluit om je woning te verkopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *