Badkamer verbouwen

Badkamer verbouwen? Dit heb je nodig!

Van plan om de badkamer te verbouwen? Dan komen daar veel belangrijke zaken bij kijken die geregeld moeten worden. Om deze klus overzichtelijk te houden is het van belang om aandacht te hebben voor een aantal zaken. In deze blog geven we handige tips voor een soepele badkamer verbouwing.

Zelf klussen of een klusbedrijf inschakelen?

Een nieuwe badkamer begint vaak bij het uitzoeken van tegels, badkamermeubels, spiegels en noem zo maar op. Maar eerst moet de oude eerst gesloopt worden. Het sloopwerk én het plaatsen van de nieuwe badkamer kun je natuurlijk zelf doen. Toch is het verstandig om deze werkzaamheden over te laten aan een specialist. Zo weet je zeker dat de elektriciteit veilig wordt aangesloten en het leidingwerk niet voor lekkages zorgt.

Huur een bouwafval container

Bij het slopen van de oude badkamer komt een bouwafval container zeker van pas. Al het sloop- en bouwafval kun je tijdens het slopen direct in de container afvoeren. Zo hoef je niet meer eerst het sloopafval naar de milieustraat te brengen. Dit bespaart je tijd en moeite.

Puin van de badkamer afvoeren

Na het slopen van de badkamer moet het puin uiteraard afgevoerd worden. Hierboven hebben we het al even kort gehad over het huren van een bouwafval container. Door bijvoorbeeld een vuilcontainer op Puincontainershop.nl te huren kan al het bouwafval netjes afgevoerd worden. Zo hoef je dit niet meer met een kruiwagen of aanhanger te doen. In een puincontainer kun je diverse materialen die vrijkomen bij het slopen van de badkamer afvoeren. Denk bijvoorbeeld aan tegels, de toiletpot, douchebak, wastafel, spiegels, beton, stucwerk, leidingen en noem zo maar op.

Lees tip:  Wat zijn de gevolgen van doorslaand vocht? 

Maak een duidelijke planning

Voordat je begint met het verbouwen van de badkamer is het van belang om een duidelijke planning te maken. Bepaal de volgorde van de verbouwing, wie de verbouwing gaat uitvoeren en wat het gewenste eindresultaat is. Met een stappenplan behoudt je het overzicht en kun je de badkamer verbouwing efficiënt afronden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *