aanschaffen van een raamkozijn

5 stappen voor het aanschaffen van een raamkozijn

Een raamkozijn aanschaffen doe je niet heel vaak. De meeste raamkozijnen gaan namelijk een hele tijd mee. Daarom is het kiezen en kopen van een raamkozijn iets waar je even de tijd voor moet nemen. Het is zonde als een raamkozijn al in jouw huis zit en je er vervolgens achter komt er helemaal niet blij mee te zijn. Als je dat wilt voorkomen, kun je je het beste goed voorbereiden. Met deze 5 stappen heb jij een raamkozijn gekocht en laten zetten waar je helemaal tevreden mee bent.

1: Het soort raamkozijn uitkiezen

De eerste stap is het uitkiezen van een raamkozijn. Raamkozijnen heb je in verschillende soorten. Namelijk;

  • Houten kozijnen
  • Kunststoffen kozijnen
  • Aluminium kozijnen
  • Stalen kozijnen

Elk soort heeft zijn eigen voor- en nadelen. Ook heeft de ene soort meer onderhoud nodig dan de ander. Verdiep je hier dus goed in. Kijk op verschillende sites of bel een specialist op. Kijk wat bij jouw en jouw huis past. Vind je het lastig om een soort te kiezen? Schrap dan eerst af wat je in ieder geval niet wilt. Wat past niet bij jou en jouw huis? Vervolgens denk je na over de overgebleven opties.

2: Specifieke kozijn uitkiezen

Nu je het soort kozijn hebt gekozen, kun je kijken naar verdere specificaties. Heb je bijvoorbeeld voor kunststoffen kozijnen gekozen? Dan zijn er nog heel veel soorten binnen deze groep waar je uit kan kiezen. Het slimste om te doen is om te kijken naar jouw eisen. Hoe groot moet het zijn? Welke kleur moet hij hebben? Schrijf dit op. Vervolgens kun je op verschillende sites kijken. Vaak heb je wel een filter bij de producten staan. Filter de producten op basis van jouw eisen. Uiteindelijk heb je een paar of zelfs maar één product over. Dan heb je de keuze voor jezelf een stuk makkelijker gemaakt.

Lees tip:  Alles wat je nodig hebt in je badkamer

3: Het zoeken van een goede winkel en bestellen

Nu je weet wat je wilt, kun je gaan bestellen. Zoek een winkel die jou aanspreekt en waarvan je weet dat deze ook daadwerkelijk jouw kozijnen aflevert. Vervolgens kun je naar de winkel toe gaan of online bestellen op Meneerkozijn.nl.

4: Het monteren van een raamkozijn

Goed, je hebt je bestelling binnen. En nu? Wat moet je nu doen? De raamkozijnen moeten gemonteerd worden. Dit kun je vaak wel door de winkel laten doen. Zij hebben vaak namelijk ook wel monteurs in dienst. Je moet er wel rekening mee houden dat niet iedereen dit heeft. Kijk hier altijd naar. Hebben ze geen monteur, schakel dan een monteur via een ander bedrijf in.

5: Het onderhouden van een raamkozijn

Hoe je een raamkozijn dient te onderhouden, verschilt per soort. Het ene materiaal heeft meer onderhoud nodig dan de ander. Het is goed om je hierin te verdiepen. In ieder geval is het nodig om de raamkozijnen een a twee keer per jaar goed te reinigen. Ook de schuifbare delen moeten een of twee keer per jaar worden behandeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *