Wat zijn de gevolgen van doorslaand vocht? 

Doorslaand vocht is een van de meest voorkomende vochtproblemen binnen woningen. Bij doorslaand vocht trekt hemelwater eerst in de buitenmuur van je woning. Naarmate er meer vocht in de buitenmuur getrokken is, zal het vocht overslaan op de binnenmuur. Eenmaal in de binnenmuur zijn er gele of lichtbruine plekken zichtbaar op de muren. Dit geeft een zeer onhygiënische uitstraling! In het bijzonder in de badkamer van je woning. Daarbij kunnen er na verloop van tijd schimmels op deze vochtplekken ontstaan. Zeker in de vochtige en vaak relatief warme badkamer kunnen deze schimmels goed gedijen. Niet alleen is het lastig om van deze schimmelplekken af te komen, ook kan de aanwezigheid van schimmels schadelijk zijn voor je gezondheid. In dit artikel bespreken we de gevolgen van doorslaand vocht.

Doorslaand vocht tast je gezondheid aan

Zoals reeds beschreven werd, kunnen er schimmelplekken op de vochtplekken ontstaan. Zelfs wanneer je de schimmels niet aanraakt, zal je hiermee in aanraking komen. Er zullen namelijk altijd schimmelsporen in de lucht blijven hangen. Deze adem je tijdens je verblijf in de badkamer in, waardoor het je weerstand aangetast. Ook kan een te hoge luchtvochtigheid in de badkamer of andere ruimtes van je woning zorgen voor een verergering van lichamelijke pijntjes. Met name mensen met reuma of astma zijn gevoelig voor een verergering van hun klachten.

Oplossing voor doorslaand vocht in huis

Wanneer je te maken hebt met doorslaand vocht, zal je de hulp van een vochtbestrijder nodig hebben om dit te verhelpen. Een vochtbestrijder beoordeelt of er daadwerkelijk sprake is van doorslaand vocht. Ook een probleem met de afvoer van condens of optrekkend vocht zijn veel voorkomende vochtproblemen binnen badkamers. Mocht er sprake zijn van doorslaand vocht, dan zul je de buitenmuur moeten impregneren. Bij het impregneren van de muur is er een speciale coating aangebracht. Deze coating zorgt dat de muur nog wel kan ademen, maar dat het vocht afstoot.

Lees tip:  Deurbeslag kopen: deze wereld gaat voor je open

Bedrijfsinformatie

Hydro Solutions

Vochtbestrijding West- en Oost-Vlaanderen
050 89 26 78
info@vochtbestrijdingexpert.be
Vochtbestrijdingexpert.be


Laatste nieuwe berichten
Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.