Wanneer gebruik je de beste ontstopper

Als je gootsteen, toilet of doucheputje verstopt zit wil je dit zo snel mogelijk opgelost hebben. Het is vervelend en soms kan het nog heel erg stinken ook. Een verstopping kan komen door bijvoorbeeld etensresten in de keukenafvoer of zeepresten of haren in het doucheputje. Maar wanneer kies je voor het gebruik van de beste ontstopper?

Een verstopte afvoer

Een verstopte afvoer kan door veel verschillende oorzaken komen. Zo kan het zijn dat er een verstopping is ontstaan in de gootsteun omdat er etensresten in verdwijnen. Zoiets is al makkelijk te voorkomen door borden goed schoon te vegen in de prullenbak voordat je ze afspoelt of afwast.

In de badkamer komen verstoppingen ook veel voor. Vaak is het probleem dat het doucheputje verstopt raakt door haren, zeepresten of tandpasta. Dit zorgt voor ongemak en wil je zo snel mogelijk opgelost hebben met de beste ontstopper die je kunt vinden. Voor kleine verstoppingen in huis kun je al goede ontstoppers vinden in de supermarkt.

Verschillende soorten ontstoppers

Er kunnen verstoppingen ontstaan op verschillende plekken in huis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de keuken, het toilet of de badkamer. Voor elke soort verstopping is er een aparte soort ontstopper te verkrijgen. Dit heeft te maken met de samenstelling van de chemicaliën en ook dat wat de verstopping veroorzaakt.

Ook moet er goed gelet worden op of het wel geschikt is voor de soort afvoerbuizen. Zo kunnen sommige samenstellingen van chemicaliën niet geschikt zijn voor bepaalde afvoerbuizen. Als je kiest voor de beste ontstopper zal je geen schade aan kunnen brengen bij je leidingen en afvoerbuizen.

Lees tip:  Tegels met een print erop

Professional inschakelen

Sommige verstoppingen zijn zeer hardnekkig. Deze zijn dan ook moeilijk op te lossen met ontstoppers die je gewoon in de winkel kunt kopen. Deze zijn vaak minder sterk qua samenstelling. Dit betekent niet meteen dat ze minder effectief zijn, want voor de kleine en veel voorkomende verstoppingen in huis werken ze goed.

Toch kan het gebeuren dat een verstopping niet zelf op te lossen valt met de beste ontstopper uit de supermarkt. In dat geval moet je een professional inhuren. Een professional heeft hier meer ervaring in en is ook bevoegd om wat sterke middelen te gebruiken. Vaak wordt er dan gebruik gemaakt van zwavelzuur ontstopper. Dit is een zeer effectieve ontstopper, maar daardoor ook gevaarlijker in gebruik dan de standaard ontstopper uit de winkel.

De beste ontstopper

De beste ontstopper die een loodgieter vaak gebruikt is zwavelzuur ontstopper. Dit is een zeer sterke en ook bijtende stof. Dit is dan ook niet door particulieren aan te schaffen en te gebruiken. Alleen een professioneel bedrijf mag dit aanschaffen. Dit omdat het een bijtende stof is en je goed moet weten hoe je het veilig moet gebruiken.

Het wordt dan ook geleverd met flink wat veiligheidsregels. Zo mogen de professionals het ook alleen gebruiken als ze zichzelf goed beschermen. Zo wordt het aangeraden om minstens handschoenen en een veiligheidsbril te dragen als je ermee aan het werk gaat. Als het wel in contact komt met je kleding of huis is het belangrijk om dit snel weg te vegen met een droge doek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *