Toepassingen traptreden in Oud-Hollandse stijl

Als je hoogteverschillen op jouw terrein wilt aanbrengen, kan je daar traptreden in Oud-Hollandse stijl voor gebruiken. Oud-Hollandse traptreden zijn van solide beton en zorgen er niet alleen voor dat de ruimtes waarin ze worden aangebracht belopen kunnen worden, maar creëren ook diepte voor  ze. Deze traptreden kom je haast overal tegen, zoals in tuinen, maar ook in pleinen en andere openbare ruimtes. Natuurlijk zal de soort traptreden die je voor de tuin gebruikt, verschillen van die je kan gebruiken voor een openbaar plein. Dit artikel geeft achtergrondinformatie over traptreden voor de tuin en traptreden voor openbare ruimtes.

Traptreden in openbare plaatsen

Een belangrijk kenmerk van traptreden in Oud-Hollandse stijl is dat ze vrij gemakkelijk te onderhouden zijn, hetgeen ze extra geschikt maakt om aan te brengen in openbare plaatsen. Behalve dat ze robuust zijn, geven ze de ruimte waarin ze geplaatst worden, een verrassende uitstraling. Doordat er op openbare plaatsen nogal veel toeloop is, zijn deze traptreden uitermate geschikt, want ze verslijten niet zo gauw als keramische traptreden. Daarnaast worden ze ook niet erg glad, waardoor ze gedurende alle jaargetijden veilig te gebruiken zijn. Deze traptreden zijn niet alleen te verkrijgen in standaard afmetingen, maar kunnen op de gewenste afmeting vervaardigd worden, dus kunnen ze op zowel bij brede als smalle ingangen worden aangebracht.

Advies voor in de tuin

Wil je jouw tuin een andere uitstraling met diepte geven, dan zijn traptreden in Oud-Hollandse stijl het overwegen waard. Een voordeel hierbij is dat je als je handig bent, je ze na advies te hebben ingewonnen, ook zelf zou kunnen aanbrengen. Daarbij moet je er wel rekening mee houden dat je de traptreden zo aanbrengt, dat het zand onder ze, niet door de regen wordt weggespoeld. Daarom is het goed zowel links als recht van de trap stapelblokken te gebruiken, zo blijft de trap stabiel. Voorts moet je de treden één voor één van onder naar boven leggen, totdat de laatste gelegd is. Laat je vooral goed adviseren over de geschikte breedte van de trapelementen in verhouding tot de ruimte waarin je ze wilt leggen. Het beste is dat je standaardafmetingen gebruikt, want die zijn reeds afgestemd op de manier waarop mensen lopen. Houdt bij het ontwerpen dus rekening hiermee, zodat je geen gevaarlijke situaties krijgt bij het gebruik van de trap. Met traptreden in Oud-Hollandse stijl wordt jouw tuin een echte blikvanger.

Lees tip:  Een leuke bouwvacature in Groningen

Voordelen en onderhoud van traptreden in Oud-Hollandse stijl

Deze traptreden zijn van massief beton, waardoor de trap vormvast is en zijn vorm behoudt en dus geen geluidshinder veroorzaakt. Deze eigenschap is erg te waarderen in open ruimtes, waar de trap onderhevig is aan uiteenlopende weersinvloeden. Daarnaast zijn de traptreden in Oud-Hollandse stijl gemakkelijk te onderhouden. Dit is zowel voor openbare plaatsen als voor privé tuinen een pluspunt. Een ander voordeel van deze traptreden is dat ze vrij makkelijk in onderhoud zijn. Verontreinigingen kan je eenvoudig verwijderen met een bezem, voldoende water en bij hardnekkige gevallen kan groene zeep het karwei klaren. Het gebruik van een hogedrukreiniger is niet nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *