Tapijttegels in de badkamer?!

Sommige hebben er nog nooit van gehoord, tapijttegels in de badkamer. Het is echter wel echt mogelijk en in dit artikel lees je precies de ins en outs van tapijttegels in de badkamer!

De badkamer is een plek waar je kan ontspannen en genieten, daarom is het ook fijn als je voeten kunnen genieten van een heerlijke zachte textuur. Tapijt tegels zijn niet altijd de eerste optie in de badkamer maar het is wel degelijk mogelijk. Dit zijn namelijk vloertegels, die hebben praktische eigenschappen om u te verzekeren dat de badkamer er altijd tip top uit zal zien. Tevens is er gedacht aan het knoeien van water. Door de kleine ruimte is het gewoon moeilijk om de tegels nat te maken mocht dat gebeuren. Er is dus niks om je zorgen over te maken. Hieronder vindt je echter wel wat tips wat jij kan doen om je tapijttegels te onderhouden!

Tapijttegels onderhouden:

  • Om slijtage tegen te gaan is het praktisch om een goede kleur te kiezen voor plekken waar vaak over wordt gelopen. Hierdoor ziet u de slijtage van een tapijttegel zo min mogelijk.
  • Neem een inloopmat om het meeste vuil uit de tapijttegels te houden.
  • Zorg ervoor dat het tapijt gemiddeld twee keer per week wordt stofgezogen, tapijt zorgt namelijk voor veel stof en houdt veel vuil vast.
  • Mocht u een vlek maken in uw tapijt dan is de beste aanpak om met schoon water de vlek op te nemen en verder de vlekkentabel die u bij de tapijttegels heeft gekregen te raadplegen.
  • Daarnaast wordt droog poeder aangeraden mocht u getufte of gewezen plekken in het tapijt met korte pool wille reinigen, dit is met uitzondering als u katoen tapijt heeft.
  • Als laatst hoort u de tapijttegel nooit te drogen onder een radiator of met een föhn als deze nat is geworden.
Lees tip:  Toilet sluitingen en rozetten
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.