Laminaat, pvc of houten vloer met elektrische vloerverwarming

Wie een pvc, laminaat of houten vloer heeft en vloerverwarming wil, kan kiezen voor elektrische vloerverwarming. Elektrische vloerverwarming kun je namelijk gemakkelijk plaatsen onder allerlei soorten vloeren. Je hoeft er niet eens iemand voor in te schakelen, je kunt de elektrische vloerverwarming gemakkelijk zelf plaatsen, zonder dat je vloer hoeft te beschadigen. En dan gaat de elektrische vloerverwarming ook nog eens minimaal 30 jaar mee. Dat is dus zeker de investering waard. En je hebt nooit meer last van koude voeten. Bovendien is elektrische vloerverwarming een milieubewuste keuze van verwarming.

Voordelen van elektrische vloerverwarming

Bij een normale verwarming gaat veel warmte verloren, omdat deze in een hoek van de kamer geplaatst wordt en bovendien vaak in de buurt van ramen of deuren zit. Dat probleem heb je met elektrische vloerverwarming niet, omdat de gehele vloer verwarmd kan worden. Dit gaat gelijkmatig, maar je kunt er ook voor kiezen om slechts in één ruimte bijvoorbeeld de vloerverwarming in te schakelen. Zo stook je ook niet onnodig en bespaar je energie. Dat scheelt jou een hogere rekening en spaart tegelijkertijd het milieu. Vloerverwarming neemt daarnaast ook geen ruimte in.

Ten opzichte van andere vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming werkt, zoals de naam al aangeeft, op elektriciteit. Andere varianten van vloerverwarming werken bijvoorbeeld met warm water. Het warme water moet dan door de gehele vloerverwarming, en je kunt daardoor niet lokaal verwarmen. Met elektrische vloerverwarming kan dit wel. Binnen een kwartier kan je vloer al opgewarmd zijn. Ook kan vloerverwarming op gas werken, wat belastend is voor het milieu. Wie helemaal bewust wil kiezen voor elektrische vloerverwarming, kan zelf de nodige energie voor de elektrische vloerverwarming opwekken via zonnepanelen. Je kunt de elektrische vloerverwarming van Polarheat per rol bestellen zonder aansluitkabel, of op maat met aansluitkabel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *