Hoe houd je je badkamer schoon?

De badkamer is een plek die redelijk vaak schoongemaakt moet worden. Dit is voornamelijk omdat je deze vaak gebruikt en daarnaast is het ook een vochtige plek. Het is ten eerste erg belangrijk dat je de juiste schoonmaakartikelen in huis hebt. Je kan namelijk niet alle schoonmaakspullen zomaar gebruiken. Een merk die vaak wordt aanbevolen is sealed air diversey.

Ten eerste wordt er aangeraden om wekelijks de badkamer globaal schoon te maken. Verder kan je bijvoorbeeld de tegels wel 1 keer in de twee weken doen.

Badkuip

Als je een badkuip is, is het een aanrader om daar altijd mee te beginnen. Door er spray op te spuiten die speciaal voor de badkuip is, krijg je het al erg snel schoon. Laat deze spray intrekken en spoel het na een kwartiertje even na. Nadat je alles hebt weggespoeld moet je alleen nog even nadrogen met een doek.

De douche

Als je een douchegordijn hebt, is het zeker een aanrader om deze wekelijks te wassen. Deze kan namelijk heel erg vies worden van shampoo en dat soort dingen. Daarnaast is het ook zeker een aanrader om zo af en toe een nieuwe te kopen want al dat wassen wordt het gordijn er ook niet mooier op.

Verder moet de douchekop ook vaak schoongemaakt worden omdat hier kalk op kan komen. Dit doe je met ontkalker. Deze ontkalker kan je ook gebruiken voor de wastafel.

De tegels

De tegels kan je heel makkelijk schoonmaken met azijn en heet water. Deze moet je naspoelen en na drogen en ze zullen weer glimmen.

Lees tip:  Een leuke bouwvacature in GroningenComments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.