Deurdranger: tal van voordelen

Als huiseigenaar wil je natuurlijk dat jouw woning altijd in optimale conditie is. Dat betekent ook dat je altijd op de hoogte bent van mogelijke aanpassingen die jouw woning op verschillende manieren kunnen verrijken. Er zijn verschillende gadgets verkrijgbaar die het leven in huis een stuk makkelijker maken. Een verhoogd wooncomfort is voor veel huiseigenaren van groot belang. Een deurdranger wordt daarom steeds vaker in huis verwerkt om het woongenot te verhogen. Toch weten veel mensen nog niet wat een deurdranger is en wat de voordelen zijn. Wil jij weten wat het is en wat de voordelen precies zijn? In dit artikel vertellen we er meer over, zodat je er alles over te weten komt.

Betekenis van een deurdranger

Een deurdranger is niet meer dan een handig mechanisme dat ervoor zorgt dat een deur automatisch gesloten wordt. Hierdoor blijven de deuren nooit meer onnodig open staan. Dit mechanisme kan op verschillende manieren worden afgesteld, waardoor jij zelf de gewenste snelheid kunt bepalen van de drangers. Sommige mensen vinden het fijn dat de deuren snel sluiten en andere willen juist dat het mechanisme langzaam sluit. Normaal gesproken zal een deur altijd na het openen in dezelfde positie blijven staan. Dit komt doordat de duw- en trekkracht langzaam verdwijnt, maar met een deursluiter is dit probleem verleden tijd. De veer in de metalen huls zorgt ervoor dat de deur altijd sluit. 

De voordelen

Veel mensen denken dat een deurdranger een overbodige luxe is, maar dit klopt niet. Er zitten meerdere voordelen aan het gebruik van een deurdranger. Ze zorgen er namelijk voor dat de deuren altijd gesloten zijn en dat is erg handig voor verschillende doeleinden. Het eerste voordeel is dat de deuren niet meer uit het niets kunnen dichtslaan, dit is vaak het geval als het in huis tocht. Dit kan de deur namelijk dusdanig beschadigen, waardoor je een nieuwe deur nodig hebt. Een bijkomend voordeel is dat het zorgt voor meer wooncomfort. Je hoeft namelijk nooit meer de deuren zelf te sluiten en dat is op zichzelf al een heel groot voordeel.

Lees tip:  Welke ruimtes zijn geschikt voor beton ciré?

Daarnaast gaat een deurdranger ontzettend lang mee en hebben ze een lange levensduur. Dit betekent onder andere dat ze duurzaam in gebruik zijn. Het grootste voordeel is dat deurdrangers bijdragen aan een brandveilige woning. Zodra er brand uitbreekt zijn alle deuren gesloten, waardoor er geen zuurstof bij de brand kan komen. Dit betekent dat de brand zich niet kan verspreiden en dat is perfect.

Schakel een slotenmaker in

Wil jij ook een deurdranger hebben of meerdere drangers? Dan moeten deze natuurlijk wel op de juiste manier gemonteerd worden. Het is aan te raden om hiervoor altijd een slotenmaker in te schakelen. Slotenmakers hebben namelijk niet alleen ervaring met het plaatsen van sloten, maar ook met het plaatsen van een deurdranger. Je weet op deze manier zeker dat de drangers op de juiste manier worden gemonteerd. Dit betekent ook dat de deurdrangers op de juiste manier werken en er echt voor zorgen dat de deuren altijd gesloten zijn, ideaal toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *