De juiste boiler kopen voor jouw badkamer

Een boiler voor de keuken kopen is iets dat gemakkelijker is dan wanneer je een boiler moet kopen voor de badkamer. Een keukenboiler kun je in een kast plaatsen en het hoeft dan niet te groot te zijn. In de badkamer wil je graag ook warm water hebben, maar je gaat dan een grotere boiler kopen en je zal dan ook nog moeten nagaan waar je hem gaat plaatsen.

Tegenwoordig kiezen veel mensen voor elektrische boilers. Allereerst moet je dus kijken welke soorten boilers er allemaal zijn:

  • Close-in keukenboiler: dit is een boiler dat speciaal bestemd is voor de keuken en dus niet geschikt is voor je badkamer.
  • Doorstromers: water stroomt door de boiler heen. Het stroomt de boiler in via de ene kabel, wordt in de spiraal opgewarmd en gaat de andere kant warm uit.
  • Staande boiler: deze worden ook wel industriële boilers genoemd en zijn in grote formaten te krijgen. Ze kunnen dus extra veel warm water leveren.

Je kunt nu ongeveer wel inschatten welke boiler je zou kunnen nemen, maar je moet ook eerst nagaan of je genoeg plaats hebt. Het is belangrijk dat het dicht bij de badkamer moet staan, want hoe dichter het staat, hoe warmer je water zal zijn. Als je warm water een lange afstand moet afleggen, zal het zijn warmte snel verliezen.

Bij het uitkiezen van je boiler moet je ook eerst nagaan wat de maximale temperatuur is die het kan bereiken. Het is ook handig wanneer je kunt schatten hoeveel water je nodig gaat hebben. Als je alleen woont, is verschillend dan wanneer je met 5 personen in een huis woont.

Lees tip:  Rioleringsproblemen in de badkamer? Dit kan de oorzaak zijn!

Advies nodig bij het uitkiezen van een boiler

Als je nog steeds niet zeker weet welk soort je moet kopen, dan kun je altijd nog experts raadplegen die je de nodige advies kunnen geven. Bij Boilermarkt.nl kun je om advies vragen en meteen hun boilers bekijken. Ze hebben diverse boilers in voorraad voor zowel keukens als badkamers.


Bedrijfsinformatie

Boilermarkt.nl
Kievitsven 88
5249 JK ROSMALEN
 073 – 612 18 55
 info@boilermarkt.nl


Laatste nieuwe berichten
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.