geïsoleerde voordeuren

De beste geïsoleerde voordeuren

Pogingen om woningen bij de voordeur te isoleren zijn al oud. Het was voelbaar, in de winter als je vlakbij de brievenbus was, voelde je de koude lucht in huis komen. Middels wat creativiteit probeerden velen een oplossing te vinden. Meestal een dubbele brievenbus, aan de binnenzijde van de deur ook een klep, of een opvangbak voor de post. Een overgordijn voor de voordeur kwam ook geregeld voor. Ondanks deze oplossingen bleef het vaak net zo erg omdat de voordeur krom trok, en kwam er naast de brievenbus nog een lek waar koude lucht naar binnenkwam. Vandaag de dag heb je de beste geïsoleerde voordeuren, en daarmee kun je het voor eens en altijd oplossen.

Als het om isoleren gaat, let op het geheel

In het intro staat al over de brievenbus en het krom trekken van de voordeur, maar er is meer. Een deur hangt in een kozijn, en dat kozijn moet aansluiten bij de muur. De best geïsoleerde voordeuren hangen in een isolerend kozijn, en tussen het kozijn en de muur is geen kier. Niet uitzonderlijk heeft een voordeur een ruit, en tegenwoordig is dat HR ++ glas beter bekend als warmtewerend glas. Een deur die krom trekt kan passé zijn als je kiest voor een deur van ander materiaal dan hout. Een onderhoudsvrije kunststof voordeur zal niet kromtrekken door de temperatuursverschillen en dat geldt ook voor een aluminium deur. Misschien is het beste om op internet ‘U-waarde’ op te zoeken, want dat is een norm wat naar het totaal van deur met kozijn en toebehoren kijkt.

Lees tip:  Sanitair laten aanleggen of zelf gaan klussen?

Aluminium deur met thermische onderbreking

Als het om de beste geïsoleerde voordeuren gaat dan lijkt het alsof alles beter is dan een houten voordeur voorzien van een brievenbus. Bijvoorbeeld een postbus naast de deur tegen de gevel is al beter dan de brievenbus in de deur, en een kunststof deur is beter dan een houten voordeur omdat deze beter sluit. Maar als je bewust gaat zoeken naar de beste geïsoleerde voordeuren, dan kom je ook de aluminium voordeur en kozijn met een thermische onderbreking tegen. Deze deur heeft die optelsom van voordelen. Velen maken het pand zoveel als mogelijk onderhoudsvrij, de voorkeur gaat dan uit naar materialen die je niet over hoeft te schilderen. Kunststof en aluminium is een goed voorbeeld van materialen die onderhoudsvrij zijn, nooit zullen werken oftewel kromtrekken, met een isolerende werking. Misschien zijn de beste geïsoleerde voordeuren aluminium deuren met een thermische onderbreking of de kunststof voordeur?

Bron: Deurenweb.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *