Binnendeuren

Het is momenteel best wel een trend om in een zo open mogelijke woning te wonen, dus woningen die zoveel mogelijk open ruimtes heeft zonder deuren. Een loft is daarvan een goed voorbeeld. Dit klinkt allemaal heel leuk, maar er zijn ook nadelen. Zo zal je in een open ruimte veel meer energie verbruiken, dan wanneer je de temperatuur per kamer regelt. Daarnaast is het een feit dat het overgrote deel van de bevolking in een gewoon huis woont, waar vrijwel elke kamer is afgesloten door een binnendeur. En gelukkig kan een binnendeur een zeer fraaie aanwinst voor de woning zijn. De tijd van de traditionele standaard binnendeur is allang voorbij en mag je kiezen voor binnendeuren die geheel passen bij de stijl van de woning of het interieur.

Een stompe binnendeur of opdekdeur?

Bij de keuze voor een binnendeur zal je een keuze moeten maken uit een stompe deur of een opdekdeur. Hoewel het misschien niet heel belangrijk lijkt, is de keuze juist wel belangrijk voor de uitstraling van de deur en ook de werking van de deur. Een stompe deur hangt in het kozijn. Rondom de deur zie je een spleet die de scheiding met het kozijn aangeeft. Geen zichtbare spleet is onmogelijk omdat de deur anders niet geopend kan worden of schuurt met het kozijn. Een opdekdeur daarentegen, valt in het kozijn maar op het kozijn. De deur wordt iets meer naar voren in het kozijn geplaatst en de deur is voorzien van een opdekrand. Deze opdekrand bedekt de ruimte tussen de deur en het kozijn. Dit zorgt ervoor dat een opdekdeur een wat luxueuzere uitstraling heeft dan een stompe deur.

Lees tip:  6 interessante feiten over badkamerventilatoren

Een massieve deur of een samengestelde deur?

Je zult ook een keuze moeten maken voor een massieve deur of een samengestelde binnendeur. Massieve deuren bestaan vaak uit massief hout en zijn daardoor zeer degelijke, stabiele maar wel erg zware deuren. Daarnaast kosten massieve deuren ook veel meer. Wel is het zo dat een massief houten deur een fantastische uitstraling aan de ruimte geeft en erg duurzaam is. Bij een samengestelde deur bestaat de kern van de deur uit een plaats MDF hout waarom een plaat met vulling is aangebracht. De vulling kan bestaan uit karton, maar ook uit thermische materiaal voor betere isolatie. Deze deuren kunnen dan naar wens bewerkt worden door het te schilderen of te lakken.

Soorten binnendeuren

Verfdeuren:

Dit zijn eenvoudige deuren bestaande uit spaanplaat of karton van honingraat. Dit zijn erg goedkope deuren en kunnen zelf geschilderd worden.

Gelakte binnendeuren:

Deze binnendeuren worden in de fabriek reeds gelakt, zodat je een kant en klare deur hebt die je direct in je kozijn kunt hangen.

Stijldeuren:

Stijldeuren doen het erg goed in een woning met een landelijke of rustieke interieurstijl. Op de deuren zijn stijlen aangebracht ter versiering en om het karakter van de omgeving te behouden.

Glazen binnendeuren:

Voor glazen binnendeuren wordt vaak gekozen als er in bepaalde ruimte te weinig natuurlijk licht binnenkomt. Daarnaast heeft een glazen deur een luxe uitstraling, vooral als het glas ook is gezandstraald.
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.