Mijn badkamer verzekeren, hoe werkt dat?

Je hebt een mooi huis, en een mooie badkamer. En daar ben je trots op. Je hebt aandacht besteedt aan tegels en het sanitair. Je wilt natuurlijk niet dat er schade optreedt aan de badkamer. Maar toch zit een ongeluk altijd in een klein hoekje. Schade aan de badkamer valt vaak onder de opstalverzekering. In deze blog bieden we meer informatie over hoe zo’n opstalverzekering precies werkt, en waar je op moet letten bij het verzekeren van de badkamer en jouw woning. 

Hoe vind ik een goede en betaalbare opstalverzekering?

Bij uw zoektocht naar de beste of goedkoopste opstalverzekering zult u in de polisvoorwaarden moeten opzoeken wat de dekking van de verzekering is. Worden alleen een paar standaard zaken gedekt tegen een normale premie of is er een uitgebreide dekking tegen een kleine meerprijs mogelijk, u zult dit zelf moeten vergelijken voor uw eigen situatie. 

Wat wordt gedekt?

Bij de meeste verzekeraars dekt een standaard opstalverzekering de meest voorkomende zaken, zoals brand, ontploffing, blikseminslag, storm (inclusief omwaaiende bomen en masten), waterschade van boven (regen en smeltwater), inbraakschade, vandalisme (ook bij relletjes), etc.

Tegen welk bedrag u uw huis kunt verzekeren met de opstalverzekering wordt bepaald door de herbouwwaarde. Dit is het bedrag dat nodig is om uw woning op gelijke manier opnieuw te bouwen. Dus dat is inclusief de badkamer!

Wat wordt uitgesloten in een opstalverzekering?

Zaken die vaak niet in een standaard polis zitten zijn waterschade van onderen af, zoals knappende rioleringen en grondwaterschade. Ook hier kunt u zelf weinig aan doen, maar de kans dat zoiets gebeurt is niet groot en daarom is het uit de standaard dekking gehaald om de premies concurrerend te kunnen houden. Ook neerstortende vliegtuigen zijn niet standaard gedekt, evenals werkzaamheden die noodzakelijk zijn om reparaties aan in de muur of vloer weggewerkte (water)leidingen te herstellen. 

Lees tip:  Badkamer verbouwen: dit is wat je nodig hebt

Verder verschilt het per verzekeraar of het voorkomen van vervolgschade gedekt is. Stel dat u na een brand het dak moet stutten tegen instorting, dekt uw polis deze kosten? Of het inhuren van een gespecialiseerd bedrijf om de stutten te plaatsen, zit dat bij de verzekering in? En het slopen en opruimen van het kapotte dak, wie betaald dat? Valt dat ook onder herstelkosten of hebben verzekeraars dit erbuiten gelaten? Ook een fundering is niet altijd standaard meeverzekerd. Van een glasverzekering weet u waarschijnlijk wel dat u deze apart moet afsluiten.


Laatste nieuwe berichten
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.