Wat moet je allemaal weten voordat jij je keuken spuiten gaat?

De keuken is een plaats van warmte en gezelligheid waar jij altijd het eten voor je gezin klaarmaakt en waar lief en leed wordt gedeeld. Dit straalt een keuken ook uit. Het kan echter voorkomen dat je de uitstraling van de keuken zat bent, maar dat de kwaliteit van de keuken zelf nog in orde is. In dit geval is de keuken spuiten een goede en veel goedkopere optie. Wat moet je weten voor je de keuken gaat spuiten? Je leest het hier.

Hoe werkt het spuiten van de keuken?

Wanneer je kiest voor de keuken spuiten vraag je een offerte aan. Als je daarmee akkoord gaat kies je met behulp van de kleuradviseur de nieuwe kleur voor jouw keuken. Nu worden er 2 data gepland waar 7 tot 10 dagen tussen zitten. Op de eerste dag worden de deuren en laden gedemonteerd en de vaste onderdelen van de keuken geschilderd. De deuren en laden gaan mee naar de spuiterij en worden gespoten. Na 7 tot 10 dagen komen de vakmensen weer terug om de deuren en laden terug te plaatsen en alles af te stellen.

Het materiaal van jouw keuken

Niet elke keuken kun je zomaar overspuiten. Er zijn bepaalde houtsoorten die de verf niet goed opnemen en die om een aparte behandeling vragen. Het is daarom verstandiger om een professionele keukenspuiterij in te schakelen. De ervaren vakmensen weten precies wat ze doen en maken jouw keuken weer als nieuw.

Keuken spuiten, alleen bij kleinere beschadigingen

De keuken spuiten is een goede optie, maar dit zal niets uithalen als er houtrot in één van de keukenkastjes zit of als de scharnieren verroest zijn. In dat geval is er iets meer nodig om jouw keuken op te knappen. We raden in dit geval een nieuwe keuken of een renovatie aan. Wanneer je de keuken laat spuiten door een professional kunnen zij je vertellen of het verstandig is om jouw keuken te spuiten of voor een andere oplossing te kiezen.

Lees tip:  Wat is de luxe van een kast op maat?

Nooit zelf de keuken spuiten

Het lijkt misschien goedkoper, maar spuit je keuken nooit zelf. Je hebt niet de kennis die nodig is om jouw keuken op een goede manier te spuiten. Bovendien heb je een steriele en stofvrije ruimte nodig om te kunnen spuiten. Het resultaat zal vele malen mooier zijn als je de keuken laat spuiten door mensen die al jaren ervaring hebben met de keuken spuiten.

Kosten keuken spuiten

Wanneer je jouw keuken wilt laten spuiten ben je 80 procent goedkoper uit vergeleken bij het plaatsen van een nieuwe keuken. Het resultaat is net zo goed en net zo mooi. Je kunt ook op de kosten besparen door de helft van je keuken, bijvoorbeeld de onderste keukenkastjes, te laten spuiten en de bovenste helft niet. Laat bijvoorbeeld de onderste helft donkerder spuiten om een ruimtelijk effect te creëren. Voor meer inspiratie kun je terecht in de showroom van de keukenspuiterij. De adviseur kan je ook helpen als je een gedeelte van je keuken wilt laten spuiten. Dan weet je meteen wat het financiële plaatje is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *