Tips om meer ruimte te creëren in jouw woning

1. Opgeruimd staat netjes

De eerste stap om meer ruimte in huis te creëren is orde op zaken stellen. Dit betekent dat je alle spullen in je huis onder de loep moet nemen en moet beslissen wat je nodig hebt en wat je kunt missen. Een gemakkelijke manier om dit te doen is om je spullen in drie stapels te sorteren: houden, doneren en weggooien. Het zal u verbazen hoeveel spullen u kwijt kunt raken als u uw spullen doorzoekt.

2. Houd het schoon

Een andere manier om meer ruimte in uw huis te creëren is om het schoon en opgeruimd te houden. Dit betekent dat u ervoor moet zorgen dat alle oppervlakken vrij zijn van rommel en dat er nergens stof of vuil ligt. A een schoon en georganiseerd huis zal er automatisch ruimer uitzien en aanvoelen.

3. Gebruik opbergruimte op een verstandige manier

Als je veel spullen hebt, moet je slim zijn met opbergen. Er zijn veel manieren om dit te doen, zoals het gebruik van opberger voor onder het bed, planken en haken aan de muur, en zelfs het gebruik van de ruimte onder je trap. Wees creatief en denk buiten de kaders als het gaat om opbergoplossingen.

4. Laat het licht binnen

Een van de beste manieren om een kleine ruimte groter te laten aanvoelen is door zoveel mogelijk natuurlijk licht binnen te laten. Doe de gordijnen en jaloezieën open en laat de zon naar binnen schijnen. U kunt ook overwegen om sky-lights of zonnebuizen als een manier om meer licht in uw huis te brengen.

Lees tip:  Tips bij het kiezen van de juiste meubels

5. Gebruik spiegels

Een andere truc om een kleine ruimte groter te doen lijken is het gebruik van spiegels. Spiegels weerkaatsen het licht en maken een ruimte opener en luchtiger. U kunt spiegels op verschillende manieren gebruiken, bijvoorbeeld door ze aan de muur te hangen of ze op planken te zetten.

6. Verf de muren in lichte kleuren

Een andere manier om de illusie van meer ruimte te creëren is de muren in lichte kleuren te schilderen. Lichte kleuren geven een kamer een groter en helderder gevoel. U kunt ook behang met lichte patronen gebruiken om een soortgelijk effect te bereiken.

7. Weg met omvangrijke meubels

Grote meubels kunnen een kamer kleiner doen lijken. Ontdoe je van alle grote meubels die je niet nodig hebt en vervang ze door kleinere stukken. Hierdoor zal je ruimte er opener en luchtiger uitzien en aanvoelen. Je kunt bijvoorbeeld ook gebruik maken van een eettafel op maat hierbij bespaar je onnodige tafel en kun je jouw woonkamer helemaal inrichten naar jouw smaak!

Bron: detafelheren.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *