De vele voor- en nadelen van een visgraat vloer

In tegenstelling tot wat vaak gebeurt met vloeren voor nieuwbouw woningen, is wanneer je het over een visgraat vloer hebt, je het niet over het materiaal waarvan hij is gemaakt hebt, maar juist over het patroon. Bij een visgraatvloer kun je namelijk gaan voor veel verschillende soorten en patronen. Visgraat vloeren zijn dus als enige vernoemd naar het legpatroon. Vaak zijn het latten van PVC, parket of hout, welke in een V-vorm geplaatst zijn. Dit geeft een echt fishtail-effect. Dit vaste patroon wordt al sinds de 16e eeuw gebruikt en is afkomstig uit Italië. Hier werd het vooral gebruikt voor de woningen van de adel en de koninklijke familie. Een echt chique toevoeging aan je woning dus! Visgraat vloeren zijn dan ook tijdloos en aangezien er tegenwoordig veel varianten zijn ontwikkeld, passen ze ook in elk interieur.

De voordelen van een visgraat vloer

Visgraat vloeren hebben verschillende interessante voordelen. We hebben er al een aantal genoemd, zoals veelzijdigheid en een tijdloos perspectief. Het kan echt in elk interieur worden geplaatst en is vooral handig in kleine ruimtes, omdat dit installatie patroon de ruimte groter doet lijken. Dit komt door het prachtige visgraat motief. Heb je geen budget voor een dure visgraat vloer? Geen zorgen, in dat geval kun je net zo goed kiezen voor laminaat, PVC of parket. Aangezien het visgraat patroon dus slechts een installatie patroon is, kun je elk materiaal voor je vloer gebruiken. Zolang deze maar is geïnstalleerd met lamellen of strips. Een smallere lamel geeft een drukkere uitstraling en een bredere lamel geeft een rustigere uitstraling. Heb je vloerverwarming? Kies dan vooral  PVC bij MartijnDeWitVloeren.nl voor een goede geleiding. 

Lees tip:  Je vloer zelf egaliseren, de voordelen

De nadelen van een visgraat vloer

Natuurlijk zijn er ook nadelen bij dit type vloer. Visgraat vloeren zijn vrij moeilijk om zelf te leggen doordat het patroon vrij complex is. Hierdoor kost de installatie ook meer tijd en voor het beste resultaat is het dus zeker niet de moeite waard om het zelf te doen. Een vlakke ondervloer is absoluut noodzakelijk. Als je er geen heeft, zul je hier flink wat tijd en geld aan moeten besteden voor het voorbereiden van de vloer voordat je überhaupt kan beginnen met het installeren van de visgraat vloer. Het laatste nadeel heeft te maken met het materiaal. Als je laminaat op een visgraatvloer gebruikt, kan dit lawaai maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *