Voor welk kleur kostuum ga jij?

Nadat je een mooi heren kostuum hebt gekocht, wil je deze waarschijnlijk vaak gaan dragen. Misschien wil je ook een pak dragen tijdens je eerste sollicitatiegesprek op het schoolbal. Kies dus iets passends voor elke gelegenheid en raak niet te opgewonden! Ga dus voor een neutrale kleur, en niet voor een kleur die echt alleen voor een feestje bedoeld is. De kleuren die geschikt zijn om het eerste pak te kopen zijn donkerblauw, donkergrijs (antraciet) en lichtgrijs. Dit zijn meer conservatieve (commerciële) kleuren, en hiermee zul je een goede indruk achterlaten bij het bedrijf waar jij solliciteert. Blauwe en grijze pakken zijn daarom geschikt als basis voor bijna alle gelegenheden.

De keuze is echt reuze, maar let wel op

Deze kleuren vormen de garderobe van de hele zakenwereld, maar je kunt je er ook in presenteren op feestjes. Je hebt altijd de mogelijkheid om een ​​contrast te creëren met een fleurig overhemd of bijvoorbeeld een opvallende stropdas. Hiermee maak je je outfit al erg gauw super hip. Veel kopers van pakken melden dat ze een zwart pak willen. Dit klinkt vrij logisch, maar wordt toch niet aanbevolen. Zwarte pakken worden vaak gedragen bij formele gelegenheden; denk hierbij bijvoorbeeld aan de bekende smoking. Vanwege de somberheid van zwart worden zwarte pakken vaak geassocieerd met begrafenissen of obers. Als dit niet je doel is, kun je beter geen zwart pak kopen. Kijk vooral op https://www.pakkend.nl voor een ander kleur pak die net even wat geschikter is voor elke situatie.

Het kleur pak en je huidskleur

Het kopen van een pak in een bepaalde kleur hangt eigenlijk geheel af van je huidskleur. De tint van je huid moet namelijk wel goed matchen met de kleur van het pak. Mensen met een lichte huid kiezen vaak voor een blauw pak met een licht overhemd. Op die manier heb je voldoende contrast en een licht shirt zorgt ervoor dat je huidskleur niet de  lichtste kleur van het geheel is. Grijze pakken verlichten je gezicht een beetje. Als je al een vrij donkere huid hebt, is dit natuurlijk geen probleem, maar wanneer je wat bleker bent is dit niet altijd de mooiste keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *