De Smith Machine is ideaal voor thuisgebruik 

De Smith machine is een fitness apparaat, het is een groot rek dat een persoon kan helpen zelfstandige te trainen met gewichten. Normaal Gesproken staat er iemand bij wanneer een persoon met een halter aan het trainen is, om te voorkomen dat wanneer deze persoon het gewicht niet meer kan tillen na een poosje, hij  er onder bedolven wordt. Het rek neemt de functie van deze persoon over. De sporter kan het gewicht eenvoudig vastzetten in het rek als deze voelt dat hij het gewicht niet meer omhoog kan houden. Je kunt de Smith machine uiteraard voor het bankdrukken gebruiken, maar bijvoorbeeld ook squads kunnen hiermee uitgevoerd worden. 

Een toezichthouder ontbreekt vaak in een thuisgym 

Zonder een Smith machine zou iedereen genoodzaakt zijn om naar de sportschool te gaan of in groepsverband bij iemand thuis te gaan sporten, wanneer zij met halters willen trainen. In de sportschool lopen immers altijd toezichthouders rond, en bij je thuis helaas of gelukkig niet.  

Alleen sporten kan erg rustgevend zijn, of soms gewoon zo uitkomen, dan is het dus zeker fijn om een Smith Machine te hebben. Een gebrek aan toezichthouders  kan er niet meer voor zorgen dat je het bankdrukken zal moeten uitstellen. Thuis sporten is misschien wel datgene dat het meest passend is met je agenda, in dat geval kan je toch gewoon alle oefeningen uitvoeren die je zou willen doen. 

 De Smith machine aanpassen aan jouw wensen

Je kunt Smith machines kopen via tunturi.com die vrij eenvoudig zijn. De standaard uitvoering heeft een halterstang en een stalen geleidesysteem, waar deze aan bevestigd is. Dit principe wordt ook wel de Smith functie genoemd. Dit kan uitgebreid worden met bijvoorbeeld een bankdrukbank, een power rack of een half racks. Deze varianten stellen je in staat meer te variëren in de training. Er zijn ook uitvoeringen van de Smith machine die over al deze functies beschikken. Deze passen perfect bij de sporter die graag alle oefeningen doet.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *