De beste PVC vloer kopen

Ben jij op zoek naar een nieuwe vloer? Dan is de kans vrij groot dat je oog is gevallen op een PVC vloer. Deze vloeren zijn namelijk ontzettend veelzijdig en daarom ook ongekend populair. Zo kun je kiezen voor een normale recht plank, zoals de meeste vloeren dit kennen, maar ook voor een visgraatmotief, wat je normaalgesproken alleen met een houten vloer zou kunnen. Dit maakt het dat ook een visgraatvloer ineens voor veel meer mensen financieel gezien tot de mogelijkheden behoort. Om er nu voor te zorgen dat jij de beste PVC vloer kopen kunt, hebben wij een aantal tips die je hierbij kunnen helpen. We kunnen ons namelijk heel goed voorstellen dat je het misschien vanwege het enorme aanbod lastig vindt om een goede keuze te kunnen maken.

Het budget

Ondanks een misschien wat lager budget is de beste PVC vloer kopen heel goed mogelijk. Uiteraard wordt het lastig om met een budget van 30 euro per vierkante meter een visgraatvloer uit te zoeken, maar een ander type vloer is heel goed mogelijk. Stel voor jezelf daarom dus ook een budget vast, waaraan jij wilt en misschien ook wel moet houden. Let er daarbij wel op dat de prijs per vierkante meter bij de meeste winkel een all in prijs betreft, maar vaak de plinten hier nog wel bijkomen. Vooral wanneer je een flinke oppervlakte hebt, kan dit zomaar enkele honderden euro’s schelen. Zeker iets om rekening mee te houden dus.

Type vloer

Wanneer je kiest voor een PVC vloer, dan heb je de keuze uit een recht plank of een visgraatmotief. Dit is dan ook direct voor velen het eerste dilemma waar ze mee moeten dealen. Het enige voordeel wat je hebt wanneer je een beperkt budget hebt, is dat de kans vrij groot dat een visgraatmotief niet binnen je budget valt. Is dit wel het geval, dan is het een serieus punt om goed over na te denken. Een vloer ligt er namelijk niet voor een paar jaar, maar gaat als het goed is toch zeker tussen de 10 en 15 jaar mee.

Lees tip:  Nieuw sanitair in uw badkamer installeren?

De kleur

PVC vloeren zijn er niet alleen in verschillende soorten, maar ook in allerlei soorten kleuren. Het is dus belangrijk om voor jezelf te bepalen welke kleur jij graag zou willen. Het advies is doorgaans wel om te kiezen voor een wat neutrale kleur, zodat je niet je hele interieur hoeft af te stemmen op je vloer, maar eenvoudig kunt switchen wanneer je dat zou willen. Dat maakt het dat deze vloeren zo ontzettend populair zijn. Kies je namelijk voor een onopvallende kleur, dan zal je al snel merken dat de vloer heel eenvoudig is te integreren binnen je interieur. Andersom geldt overigens ook. Vind je het lastig een kleur te bepalen, dan is het aan te raden advies in te winnen bij een adviseur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *