Tips en tricks voor het aanschaffen van een mobiele airco 

Met de stijgende temperaturen in de zomer kan een mobiele airco een verademing zijn. Het kan ervoor zorgen dat de temperatuur in huis aangenaam blijft, zelfs als het buiten erg warm is. Het aanschaffen van een mobiele airco kan echter een grote investering zijn. In deze blog bespreken we enkele dingen waar je op moet letten bij het aanschaffen van een mobiele airco. 

De grootte van de ruimte bepaalt de grootte van de mobiele airco 

Een van de belangrijkste overwegingen bij het kiezen van een mobiele airco is de grootte van de ruimte waarvoor je de airco nodig hebt. Mobiele airco’s worden beoordeeld op basis van hun koelvermogen, dat wordt gemeten in BTU’s (British Thermal Units). Over het algemeen geldt dat hoe hoger het aantal BTU’s, hoe groter de ruimte is waarvoor de airco geschikt is. Je kunt de juiste grootte van de mobiele airco 12000 btu bepalen door de kubieke meter van de ruimte te berekenen en deze te vergelijken met de aanbevolen BTU-waarde van de fabrikant. 

Een ander belangrijk aspect om te overwegen is het energieverbruik van de mobiele airco. Mobiele airco’s verbruiken over het algemeen meer energie dan andere soorten airconditioningssystemen, zoals split-airco’s. Het is daarom belangrijk om het energieverbruik te controleren voordat je een mobiele airco aanschaft. Kies bij voorkeur voor een mobiele airco met een energielabel A of hoger, wat betekent dat het apparaat energiezuinig is. 

Houd rekening met het geluidsniveau voor optimaal comfort 

Bovendien is het belangrijk om te overwegen hoeveel geluid de mobiele airco maakt. Mobiele airco’s kunnen soms nogal luidruchtig zijn, wat kan leiden tot verstoring van de slaap of concentratie. Kies bij voorkeur voor een mobiele airco met een laag geluidsniveau, dat wil zeggen onder de 60 decibel. Sommige fabrikanten geven het geluidsniveau aan op de verpakking van de mobiele airco. 

Daarnaast moet je letten op de verschillende functies die de mobiele airco biedt. Sommige modellen hebben extra functies, zoals een timer om de airco automatisch uit te schakelen na een bepaalde tijd, of een afstandsbediening om de airco vanaf een afstand te bedienen. Overweeg ook om te kiezen voor een mobiele airco met een luchtontvochtigingsfunctie, wat kan helpen om het vochtgehalte in de lucht te verminderen en zo het binnenklimaat aangenamer te maken. 

Installatiegemak en verplaatsbaarheid voor meer flexibiliteit. 

Als laatste is het belangrijk om te overwegen hoe makkelijk de mobiele airco te installeren is en hoe gemakkelijk het apparaat te verplaatsen is. Mobiele airco’s zijn bedoeld om gemakkelijk te verplaatsen en kunnen worden verplaatst van kamer naar kamer, afhankelijk van waar je de meeste koeling nodig hebt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *